Auto rijbewijs

Auto rijbewijs

Je autorijbewijs hebben geeft vrijheid en onafhankelijkheid

Je zult vast weleens van iemand gehoord hebben dat het hebben van een autorijbewijs veel vrijheid geeft. Dit is ook zo, omdat je niet langer afhankelijk bent van anderen om je weg te brengen of op te halen. Ook kun je kiezen voor de auto in plaats van voor het openbaar vervoer, zodat je niet aan bus- en treintijden gebonden bent. Wat is ervoor nodig om een autorijbewijs te halen? Hoe oud moet je zijn om te mogen lessen? En wat kun je zelf doen om sneller te slagen?

Wat is er voor nodig om rijbewijs B te halen?

Om voor het besturen van een auto een rijbewijs te halen, dien je aan een paar vereisten te voldoen. Ten eerste dien je het theorie-examen succesvol af te leggen, zodat je in het bezit van een theoriecertificaat. Je kunt vanaf je zestiende verjaardag theorie-examen doen. Ook dien je te slagen voor het praktijkexamen. Hieruit blijkt namelijk dat je voldoende inzicht en vaardigheden hebt ontwikkeld om in de auto veilig aan het verkeer te deelnemen. Vanaf de leeftijd van 16,5 jaar mag je autorijlessen nemen en je mag praktijkexamen doen vanaf het moment dat je 17 jaar bent. Houd er wel rekening mee dat er als je rijbewijs B hebt, zolang je nog geen 18 jaar bent, altijd een volwassene met rijbewijs naast je moet zitten als je autorijdt.

Volwassenen en mensen met een aandoening

Het kan natuurlijk ook zo zijn dat je al wat ouder bent en alsnog je rijbewijs wilt halen. Dit kan uiteraard ook. De voordelen van voor het besturen van een auto een rijbewijs te hebben, zijn ook op wat latere leeftijd nog altijd groot. Ook mensen die kampen met aandoeningen als ADHD of een stoornis in het autistisch spectrum kunnen onder professionele begeleiding in veel gevallen het waardevolle kaartje behalen. Laat dergelijke zaken, evenals verkeers- of rijangst, je dus niet weerhouden om te starten met lessen.

Algemene tips voor het behalen van het autorijbewijs

Ieder mens is anders en iedereen leert in zijn of haar eigen tempo. Zo zal een snelle leerling wellicht voldoende hebben aan 25 lessen, terwijl een onervaren persoon er meer dan 40 nodig heeft. Er is een aantal dingen dat je zelf kunt doen om de rijopleiding soepeler te laten verlopen. Zo kun je, wanneer je het lastig vindt om uit een boek te leren, kiezen voor theorielessen. Door uitleg in spraak en beeldende schetsen, zal je de stof misschien sneller begrijpen. Probeer ook niet te veel tijd tussen twee lessen te laten. Les op z’n minst eenmaal per week, zodat je sneller de ‘feeling’ krijgt van het rijden in een auto. In het begin van de opleiding kun je overwegen om twee aaneengesloten lessen per keer te nemen, zodat je makkelijker vertrouwd raakt met het voertuig. Als jouw omstandigheden het toelaten, dan kun is lessen op verschillende tijdstippen raadzaam. Op deze manier kom je namelijk in aanraking met een diversiteit aan verkeerssituaties, waardoor je je verkeersinzicht sneller vergroot.

Autorijles Pakketten

Pakket A
€ 760,-

20 rijlessen

✔ Gratis Proefles

✔ Praktijkexamen CBR

Pakket C
€ 1299,-

37 rijlessen

✔ Gratis Proefles

✔ Praktijkexamen CBR

✔ Gratis Herexamen

Pakket D
€ 1499,-

44 rijlessen

✔ Gratis Proefles

✔ Praktijkexamen CBR

✔ Gratis Herexamen

Motorrijles Pakketten

Pakket A1
€ 420,-

10 motorrijlessen

✔ AVB examen t.w.v. € 120,-

Pakket A2
€ 510,-

10 motorrijlessen

✔ AVD examen t.w.v. € 210,-

Pakket B
€ 930,-

20 motorrijlessen

✔ AVB examen t.w.v. € 120,-

✔ AVD examen t.w.v. €210,-

Pakket D
€1210,-

30 motorrijlessen

✔ AVB examen t.w.v. €120,-

✔ AVD examen t.w.v. €210,-

ONZE RIJSCHOOL DIENSTEN IN DORDRECHT

Autorijlessen
Ben je 16,5 jaar en wil je alvast beginnen te oefenen voor je autorijbewijs? Onze geduldig en professionele rijinstructeurs staan klaar om je te helpen.

hhhhh

Autorijlessen Automaat
Wil je op een makkelijk manier je rijbewijs te halen en ben je van plan om in de toekomst alleen maar automaat auto’s te gaan rijden? Dan is een automaat rijles de ideale oplossing.
Spoedcursus rijbewijs
Het is meestal beter om snel achter elkaar te lessen, omdat je dan continu bezig bent met rijden, waardoor je hersenen snel gewend raken aan het blijven focussen op de weg.
Motorrijbewijs
Met de motor leren rijden is zeker en vast geen eenvoudige zaak, en het is dan ook de moeite waard om op een erkende rijschool te vertrouwen.
Theorie cursus
Met de auto leren rijden is geen eenvoudige opdracht - en dat is precies waarom een professionele begeleiding en advies van essentieel belang zijn!
Gratis proefles
Natuurlijk wil je, voor je je aansluit bij een rijschool, een beeld hebben van de diensten die worden geboden en wat je van de lessen kan verwachten. Dat is precies waarom een proefles zo'n goed idee is. En bij Easy Rijopleidingen Dordrecht is een auto proefles gratis en vrijblijvend!
Scroll to top